top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıAdana Power Balance Pilates

Sakatlıklar ve Özel Durumlar

Güncelleme tarihi: 12 Şub 2022

Özel durumu olan ya da sakatılığı bulunan (skolyoz, bel ve boyun fıtığı, diz problemleri, kalça ve omuz problemleri) kişilerin durum teşhisi konduktan sonra rehabilitasyon süreci bittikten sonraki post rehabilitasyondur.adanapowerbalancepilates ile sağlığınızı yakalayın.


SKOLYOZ VE PILATES


Skolyoz, omurganın göğüs veya bel bölgelerinde görülebilen, yana doğru eğriliğidir. Normal ve sağlıklı omurgada omurlar arkadan bakıldığında yukardan aşağıya yani boyun, sırt ve bel bölgelerinde düz bir hat şeklinde uzanır. Skolyozda ise omurlar sağa veya sola doğru yer değiştirir ve aynı zamanda kendi eksenleri etrafında döner.


Nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte, genellikle kız çocuklarında ergenlik döneminde oluşan, omurganın üst sırt ve/veya alt sırt bölgesinde bozukluk ile asimetrik S-C görünümünü alan yapısıdır.

Pilates uyguladığımız bir diğer omurga problemi ise skolyozdur. Skolyoz hastalarında da pilates ilk tercih edilen egzersiz haline gelmiştir. pilates skolyoz hastalarında iki amaçla yapılabilir. İlkinde özellikle skolyozun ilerlemesinin devam ettiği ergenlik yaş grubunda ilerlemeyi durdurmaya ya da düzeltme hedeflenir. İkincisinde ise erişkinlik döneminde skolyozlu hastaların omurgalarında esnekliği artırıp duruşu düzeltmek hedeflenir. Böylece hastalarda skolyoza ikincil gelişebilecek kulunç ya da omurga kireçlenmesi gibi hastalıkların oluşumunu engellemek hedeflenir.


Omurga eğriliğinin özellikle 10 yaşından küçük çocuklarda, belli bir döneme kadar seri alçı veya korse uygulamalarıyla kontrol altına alınmaya çalışılmaktadır. Ayrıca Pilates ile skolyoz derecesi 20 dereceye kadar egzersiz sayesinde olumlu sonuç alınmaktadır.adanareformerpilates




15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2 Post
bottom of page